Statii de epurare ERU cu Autovidanjare

Statii de epurare ERU fara a avea nevoie de vidanja deoarece are sistem propriu de autovidanjare.

Statii de epurare ape uzate ieftine cu 7 compartimente cu eficienta ridicata inclusiv la fosfor si azot.

FUNCTIONARE:

Apa uzată curge gravitațional către stația de epurare și trece prin coșul pentru a reține solide. Acest cos este plasat în zona de denitrificare .Conținutul coșului este agitat continuu cu un sistem de bule grosiere(6) pentru a ușura dezintegrarea materialelor. Numai materiale care nu se dezintegrează, cum ar fi anvelope, materiale plastice, textile sunt păstrate și ar trebui să fie evacuate prin golirea cosului.Ulterior apa uzata ajunge in zona de denitrificare anaeroba (1), unde are loc procesul de descompunerea anaerobă a substanţelor decantate si denitrificarea sub actiunea namolului activ adus din decantorul final de pompele air-lift 4 si 5 .Practic zona de denitrificare partiala/anaeroba are 4 compartimente cu scurgeri pe deasupra si in zona inferioara rezultand un curent ascendent/descendent al apei uzate amestecata cu namol activat rezultand fermentatia si descompunerea substantelor organice precum si efectul de denitrificare.Pompa air-lift (5)reintoarce namolul din ultimul compartiment al zonei anaerobe in primul compartiment. Apa uzată, pretratată mecanic, curge apoi printr-un preaplin în camera aerata oxica/nitrificare (2).La baza compartimentului oxic este amplasat sistemul de aerare cu bule fine care furnizează necesarul de aer cu ajutorul unei suflante şi, dacă e cazul, spre suportul de biomasă(14).

Aerarea si oxidarea materialelor organice produce descompunerea acesteia in dioxid de carbon, apă și nămol activ. Nămol activ este o aglomerare de bacterii heterotrofe, autotrofe, unicelulare aerobice si multicelulare (protozoare). bacteriile heterotrofe prin metabolismul lor consumă și să asimileze materia organică din apele uzate. De asemenea, în acest domeniu de aerare are loc oxidarea ionilor de amoniu în nitrit și apoi in nitrati prin bacterii specifice Nitrosomonas și Nitrobacter.Parametrii de proces sunt selectati pentru a permite indepartarea azotului biologic prin nitrificare/denitrificare si eliminarea fosforului biologic Din compartimentul oxic apa trece in decantorul secundar(3) unde se produce o liniştire a apelor oxidate incarcate cu nămol activ..acest decantor are o forma speciala cilindric cu reducţie la baza ceea ce asigura o decantare optima.

Nămolul activ la baza decantorului secundar(camerei de clarifiere) cat si materiile mai usoare de la suprafata sunt recirculate automat in zona anaeroba printr-o pompa air-lift(4).Apa curata de la suprafaţa intra apoi intr-un sistem de separare inovativ(9) care nu permite evacuarea namolului activ .Acest sistem asigura o evacuare constanta a apei curate in exteriorul statiei chiar in cazul debitelor mai mari(golirea unei cazi de baie) de apa intrata in statia de epurare.In acea zona este si un punct de prelevare probe(15) pentru autoritati.

Namolul in exces poate fi eliminat la cateva luni cu ajutorul sistemului air-lift (7),fiind stocat intr-un sac aflat intr-o cutie prevazuta cu gauri in partea inferioara(8)asigurand uscarea treptata a acestuia.Acest sac poate fi schimbat ulterior cu altul nou.Practic cu acest sistem statia de epurare ERU nu are nevoie de vidanjare.

Sursa:https://foseministatii.ro/category/statii-de-epurare-eco-rotary-ultimate/


Comparare Produse (0)


Statie de epurare ERU4 pentru 4 pers.

Statie de epurare ERU4 pentru 4 pers.

Statii epurare 4 persoane de vanzare  , compacte afidabile,complet automatizate cu sistem ..

4.999,00RON 5.500,00RON

Statii de epurare ERU 4-6 persoane

Statii de epurare ERU 4-6 persoane

Statii epurare 4-6 persoane de vanzare  , compacte afidabile,complet automatizate cu siste..

5.549,00RON 5.900,00RON

Statii de epurare ERU 6-8 persoane

Statii de epurare ERU 6-8 persoane

Statii epurare 6-8 persoane de vanzare,compacte afidabile,complet automatizate cu sistem de autovida..

6.500,00RON 7.000,00RON

Statii de epurare ERU 8-12 persoane

Statii de epurare ERU 8-12 persoane

Statii epurare 8-112 locuitori de vanzare,compacte afidabile,complet automatizate cu sistem de autov..

8.500,00RON 9.000,00RON

Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)